Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z mięsem i kapustą

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mleko pół litra
jajko 3 sztuki
sól 1 szczypta
mąka ile zabierze
Farsz:
kapusta kiszona duży słoik
pieczarki 60 dag
łopatka wieprzowa 70 dag
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
margaryna 1 łyżka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z mięsem i kapustą

CIASTO: Mleko dać do rondelka, wbić jajka. Posolić. Roztrzepać, dosypywać mąki, tyle żeby ciasto było jeszcze lejące. Piec cienkie placki na patelni na złoty kolor z obu stron.

FARSZ: Kapustę wypłukać, następnie zalać wodą, zagotować i odcedzić. Pokroić. Następnie pieczarki pokroić i usmażyć. Mięso ugotować i zmielić. Połączyć pieczarki i mięso z kapustą. Cebulkę pokroić drobno i podsmażyć na margarynie. Dodać do farszu. Przyprawić i dawać do placków i zwijać w krokiety. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Podawać z barszczem czerwonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 30.07.2012 20:15
niam niam, powiedz kiedy robisz to wpadnę
andzia123 16.07.2012 14:33
super
owocówka 29.01.2012 08:32
mniam
anja3107 28.01.2012 12:19
pyszne
Ewa104 23.01.2012 15:55
Zgrabne i pyszne z pewnością.
agnieszka137 23.01.2012 13:10
smaczne, super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak