Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym w trakcie ucierania dodać żółtka jajek i 1 jajko, następnie dosypać przesianą mąkę ziemniaczaną wymieszaną z mąką pszenną. Gładkie ciasto przełożyć do worka cukierniczego z końcówką gwiazdki i wyciskać dowolne kształty na natłuszczoną blaszkę.
Piec w temp. 180 st do momentu zrumienienia.
Zimne ciastka posmarować rozpuszczoną białą czekoladą i posypać kolorową posypką. Można dodatkowo ozdobić mleczną lub gorzką czekoladą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    wyglądają smakowicie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    o jakie fajne! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    extra! :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jakie śliczne :) miło się takie zjada..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    bardzo apetyczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszniutkie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !