Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańska potrawka ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż dziki 1/2 szkl
ryż basmati 1 szkl
pieczarki 5 szt
szpinak 1 garść
sól
pieprz
kukurydza 4 łyżki
groszek 4 łyżki
marchewka 2 szt
natka pietruszki
cebula 1/2 szt
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańska potrawka ryżowa

Ryże płuczemy wodzie i gotujemy według przepisu na opakowaniu . Odcedzamy . Na patelni rozgrzewamy olej podsmażamy cebulkę i pokrojone pieczarki.Następnie dodajemy ryż i odsączoną kukurydze i groszek . Ugotowaną marchewkę kroimy w kostkę dodajemy na patelnie. Mieszamy .Dodajemy szpinak .doprawiamy sola pieprzem .Dodajemy wyciśnięty czosnek mieszamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.05.2012 08:58
brzmi zachęcająco
parysek10 10.03.2012 09:50
zapowiada się ciekawie.
novita26 23.01.2012 14:50
mniam
gosia47-47 23.01.2012 09:03
super połączenie :D
iwa643 23.01.2012 07:18
Nie tylko dla wegetarian

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak