Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać dodając po 1 żółtku, sok wyciśnięty z cytryny i po 1 łyżce wody (naprzemiennie). Na koniec połączyć masę z przesianą mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Dużą blachę wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wyłożyć warstwę ciasta i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec krótko - około 10 minut w temp. 160-180 stopni. Po upieczeniu przełożyć biszkopt na ściereczkę, zdjąć papier i od razu owinąć w rulon razem ze ściereczką. Pozostawić do wystygnięcia. Rozwinąć ze ściereczki, posmarować dowolną masą. Ponownie zwinąć, odstawić w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszna rolada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    dawno nie jad?am takiej rolady, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszna na deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    taką lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczna
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    smakowita
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smaczna, lekka i szybka w przygotowaniu. Na każdą okazję.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !