Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 80 dkg
mąka 3 łyżki
kapusta włoska 1
seler nać 1 łodyga
ryż 1 woreczek
olej 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
bulion 1,5 szkl
sól
pieprz
imbir szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z ryżem

Umyte i osuszone mięso pokroić w paseczki i oprószyć mąką. Ryż ugotować w osolonej wodzie na pół twardo. Umytą kapustę poszatkować. Seler umyć i pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i po trochu obsmażamy przygotowane kawałki mięsa. Zarumienione mięsa dajemy do garnka. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę, ryż, pokrojony seler, oraz wlać bulion i sos sojowy. Wszystko doprawić do smaku, pieprzem, solą i imbirem. Potrawkę przykrywamy i dusimy ok. 30 min. Trzeba pamiętać, aby podczas duszenia od czasu do czasu przemieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 08.08.2013 07:28
apetyczna cielęcinka
romanrafal
romanrafal 08.07.2013 17:41
smaczne danie
ben-ka 21.01.2013 10:27
smaczne jedzonko:)
mirosława4 24.06.2012 21:09
zdrowa i smaczna
Aneta41 11.06.2012 18:21
pychota
RenataZ-et 18.05.2012 08:37
dobre danie
IKrakowianka 19.02.2012 20:17
super pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak