Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marmurkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cukier puder 25 dkg
mąka 25 dkg
margaryna 1 kostka
mleko 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
tłuzcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marmurkowe

Żółtka oddzielić od białek, zmiksować z cukrem i roztopioną margaryną. Następnie dodać mleko oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko razem dokładnie zmiksować. Z białek ubić sztywną pianę i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części. DO jednej dodać kakao i wymieszać. DO wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy kłaść łyżką na przemian ciasto białe i kakaowe, tworząc dowolne wzory. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 29.04.2013 09:51
smaczne ciasto
Rybciia 24.04.2013 10:25
bardzo smaczne :-)
IlonaAlbertos 12.04.2013 11:46
Takie ciacha lubię.
Ada-Gaba 14.11.2012 13:01
super
Seba 11.07.2012 13:03
pycha
Motorek 08.07.2012 11:11
smaczne
smakoszek 23.05.2012 19:18
lubię słodkości:)
Anna152 09.04.2012 08:26
mniam
RenataZ-et 28.03.2012 12:17
świetne ciasto do popołudniowej kawki
mela25 28.03.2012 10:18
fajne
IKrakowianka 21.03.2012 20:48
rewelacja
mirosława4 08.03.2012 23:18
smaczne
MAR3STA 15.02.2012 21:43
smaczne
Krystyna32 15.02.2012 09:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak