Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z makaronu, tuńczyka i jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jajko 3 szt
makaron kokardki 15 dag
papryka konserwowa 1 szt
brokuł 1 szt
majonez 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórki konserwowe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makaronu, tuńczyka i jajek

Ugotowane jajka na twardo, obrać i pokroić na cząstki. Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić, przelać zimną wodą, ostudzić. Brokuł umyć, podzielić na różyczki ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Ogórki i paprykę pokroić w słupki. Makaron wymieszać z tuńczykiem wraz z sosem i pozostałymi składnikami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, zalać majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.03.2012 12:05
jeszcze nie jadłam
Seba 24.02.2012 12:10
pycha
zuzanna_z 16.02.2012 13:02
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak