Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięsne kulki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 30 dag
mleko 1/4 litra
JAKO

Przepis i sposób przygotowania na: mięsne kulki

bułkę namoczyć w mleku ,odcisnąć, dodać do mielonego ,wbić jajko ,doprawić ,dobrze wyrobić mięso ,formować kulki wielkości orzecha włoskiego,obtoczyć w tartej bułce.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem,ułożyć kulki,na każdy położyć wiórek masła,piec w piekarniku około 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 25.03.2012 09:40
fajne
Dorota59 29.02.2012 17:08
smaczne
Grazyna0211 28.02.2012 11:09
ja też tak jeszcze nie robiłam zawsze na tłuszczu na patelni
Ewelina38 09.02.2012 11:00
ja podobnie, tym sposobem jeszcze nie próbowałam
ben-ka 23.01.2012 13:08
tak jeszcze nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak