Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki z kaszy manny z wątróbkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 20-25 dag
kostka rosołowa 1 szt
kasza manna 2 szkl
szczypiorek usiekany 2 łyżki
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki z kaszy manny z wątróbkami

Kaszę mannę ugotować w 3 szklankach wody z dodatkiem kostki rosołowej, ostudzić. Wątróbkę umyć, oczyścić, pokroić na kawałki i podsmażyć na maśle. Usmażoną wątróbkę, połączyć z ugotowana kaszą manną, dodać szczypiorek, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. z masy rękami formować kulki , obtaczać w mące, wrzucać do wrzącej osolonej wody. Gotować około 2 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 22.01.2012 20:12
ciekawy przepis godny wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak