Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Wybuchowy\"deser

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 400 gram
mascarpone 250 gram
cukier puder 3 łyżki
nutella 1 czubata łyżka
granat 1/2 sztuki
bezy 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: \"Wybuchowy\"deser

Kroki postępowania

1
Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do niej cukier puder, wymieszać.
Krok 1 - \"Wybuchowy\"deser foto
2
Do ubitej śmietany dodać mascarpone, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - \"Wybuchowy\"deser foto
3
Masę podzielić na 2 części. Jedną część wymieszać z nutellą.
Krok 3 - \"Wybuchowy\"deser foto
4
Do szklanek nakładać na przemian masę z nutellą, pestki wyłuskane z granatu, masę jasną, pokruszone bezy. Na wierzchu rozłożyć resztę obu mas i posypać resztą pestek granatu.
Krok 4 - \"Wybuchowy\"deser foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 23.01.2012 10:55
Pięknie podany i pyszny deserek :)
Anna146 23.01.2012 07:00
uwielbiam takie wybuchowe desery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak