Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z makreli wędzonej i makaronu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt
makaron penne 200 g
koperek 1 pęczek
mleko 2% 200 ml
mąka 2-3 łyżki
masło 2 łyżki
chrzan ze słoika 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
ser żółty 100 (tarty)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z makreli wędzonej i makaronu

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente ,makrelę obrać ,podzielić na kawałki ,wymieszać z makaronem .Przełożyć do formy wysmarowanej masłem.Sos: przygotować beszamel z mleka ,mąki i masła.Dodać chrzan,sok z cytryny ,sól i pieprz.Sosem zalać zapiekankę ,posypać żółtym serem.Zapiekać ok 20-30 min w temp 200* .Przed podaniem udekorować pokrojonym koperkirm.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 02.02.2012 14:02
smaczne
staropolanka5 22.01.2012 22:33
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak