Sposób przygotowania

Z białek ubić pianę, po ubiciu stopniowo dodawać cukier ciągle ubijając. Dodać żółtka. Masę wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy rozpuszczoną palmę. Całą masę przekładamy do wcześniej wysmarowanej tortownicy. Na wierzch kładziemy owoce, np. połówki śliwek. Piec ok. godziny w temperaturze 180’C. Po upieczeniu ciasta i jego wystygnięciu posypać przez sitko cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    proste, szybkie i smaczne ciacho! ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pychotka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !