Sposób przygotowania

Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiewamy do głębokiej miski, dodajemy mleko i żółtka jajek, ubijamy najlepiej ręcznym mikserem, następnie dodajemy płynny tłuszcz i nadal ubijamy. Gładkie ciasto łączymy delikatnie z pianą ubitą z białek. Gofrownicę nagrzewamy, delikatnie natłuszczamy przed smażeniem pierwszych gofrów i wlewając kolejno porcję ciasta smażymy chrupiące gofry. Po wyjęciu z gofrownicy ustawiamy je między rusztami kratki np. z mikrofali, aby odparowały i troszkę przestygły. Podajemy kto z czym lubi ja podałam z jogurtem orzechowym i z cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Mniam uwielbiam gofry:) Jeszcze ten puder:) Mniam:):) A kakaowych nie jadłam:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Gofry w czekoladowym wykonaniu smakuj? doskonale:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    musze wypróbowac przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !