Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarloteczka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 3 szklanki
margaryna 1 sztuka
cukru 0,5 szklanki
jajko 1 sztuka
jabłek 2 kg
cukru 1 szklanka
rodzynek 3 łyżki
cynamonu 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarloteczka

Ciasto na spód zagnieść i włożyć do lodówki na 30 min.Do garnka wlać 1/3 szklanki wody i wsypać cukier.Wymieszać i zagotować.Jabłka obrać i pokroić w kostkę wrzucić do garnka.Dodać rodzynki i cynamon.Dokładnie wymieszać.Pozostawić do ostygnięcia.Ciasto wyjąć z lodówki(troszkę zostawić) i rozłożyć na dno i boki foremki.Masę jabłkowa przełożyć do formy.Pozostałe ciasto zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Piec w piekarniku około 40 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 20.02.2012 13:00
pyszniutka
dianix 25.01.2012 19:08
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak