Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ze szparagów z koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 litr
szparagi 40 dkg
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
koperek 1/3 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ze szparagów z koperkiem

Szparagi umyć, przebrać. Zalać bulionem, gotować przez pół godziny. Ostudzić, przełożyć do blendera, zmiksować. Ponownie zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać troszkę wywaru. Ponownie wymieszać, wlać do zupy. Koperek drobniutko posiekać. Zupę przyprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 19.01.2013 21:34
smaczny kremik :)
Krystyna32 11.01.2013 14:11
extra
ben-ka 20.12.2012 08:28
dobre to:)
Anna138 11.10.2012 21:46
Fajny sosik
Seba 09.05.2012 10:03
bardzo fajny kremik
Motorek 09.05.2012 09:58
fajny
Anna152 09.04.2012 08:26
pycha
RenataZ-et 26.03.2012 20:33
pycha
jeta72 09.03.2012 19:03
smaczny!!!
barbara11561 22.02.2012 10:42
super
Angelika10 24.01.2012 21:25
dobre
dwa pokoje z kuchnią 22.01.2012 22:04
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak