Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynkowe babeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
cukier 1 szklanka
sok z cytryny 5 łyżeczek
margaryna 0,5 kostki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
zapach cytrynowy 2 krople
lukier 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynkowe babeczki

Oddzielić białka od żółtek. Margarynę utrzeć z cukrem mikserem, na białą, puszystą masę. Dodawać po jednym żółtku, ciągle miksując. Sok z cytryny dodać do masy maślanej. Dodać mąkę wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą. Formę do muffin wyłożyć papilotkami i napełnić je ciastem. Piec w nagrzanym piekarniku około 25 – 30 minut w temperaturze 175 – 180ºc. Po upieczeniu i ostudzeniu polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 31.05.2012 21:09
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak