Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowy sosik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
cebula 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżeczki
mleko 1,2 szklanki
woda 1 szklanka
sól 1 pieprz
pieprz 1 pieprz
olej do smażenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowy sosik

Cebulę obierać i pokroić w kostkę wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem i mieszać. Pieczarki umyć, obierać i pokroić w cienkie plasterki. Po zeszkleniu się cebuli dodać do niej pokrojone pieczarki i stale mieszając smażyć ok 5 minut. Oprószyć mąką i stale mieszając smażyć chwilkę. Podlać mlekiem, wymieszać. Dodać wodę do momentu uzyskania rzadkiej konsystencji sosu. Dodać sól i pieprz. Chwilę podgotować. Podawać w sosjerce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 26.03.2013 10:08
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak