Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 1 kilogram
seler średni 1
por (biała część) 1
marchew 4
pietruszka 2
musztarda 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
keczup 3/4 średniego słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Filet rozmrozić, pokroić na części, posolić, popieprzyć i panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złocisty kolor. Wszystkie warzywa zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Do brytfanny wlać olej i rozgrzać go, a następnie przełożyć cebulę i podsmażyć ją. Gdy cebula się zeszkli dodajemy wszystkie potarte warzywa. Zalewamy to niecałą szklanką wody, solimy i gotujemy na małym ogniu do miękkości. Gdy warzywa są już miękkie, doprawiamy musztardą, przecierem pomidorowym oraz keczupem. Przestudzone ryby układamy na półmisku i nakładamy na nie letni farsz. Pozostawić do schłodzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 27.09.2012 12:48
bardzo lubię
pawelek180844 09.05.2012 15:36
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak