Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone mięso i dusić pod przykryciem około 20 minut, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, zmiażdżyć tłuczkiem lub widelcem. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na smalcu, wymieszać z ziemniakami, przyprawić pieprzem. Masę ziemniaczaną wyrównać na natłuszczonej patelni, podsmażyć z jednej strony, zsunąć na dużą pokrywkę, odwrócić na drugą stronę i podsmażyć. Na gorący placek ziemniaczany wyłożyć mięso i posypać ziołami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Świetne połączenie, bardzo sycące danie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajna zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !