Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 1 łyżeczka
olej kilka łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z cebulą

Cebulę obrać, przekroić na pół i kroić w krążki. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić cebulę. Posolić i dodać 1 łyżeczkę cukru. Prażyć pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Jajka rozbić i rozkłócić widelcem oraz doprawić solą i pieprzem do smaku. Kiedy cebula jest już miękka wlewamy do niej rozkłócone jajka i to wszystko dobrze wymieszać i podsmażyć, aż jajka się zetną. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawelek180844 04.05.2012 22:33
jadam na śniadania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak