Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
koper
chrzan
czosnek
Gorczyca biała cała Prymat
woda 1 litr
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 1 szklanka
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe

Zagotować składniki na zalewę (wodę,ocet,cukier i sól) i pozostawić do wystygnięcia. Ogórki umyć pod bieżącą wodą. Przygotować słoiki i do każdego z nich wkładamy: plasterek marchwi, kawałeczek liścia laurowego, 1 ziele angielskie, odrobina kopru, mały kawałeczek chrzanu, ząbek czosnku, dwie małe łyżeczki gorczycy. W tak przygotowanych słoikach układamy ogórki. Zalewamy zalewą, zakręcamy i gotujemy. Od zagotowania słoików gotować nie dłużej niż 5 minut. Po wyciągnięciu z garnka odstawiamy w takie miejsce gdzie szybko się schłodzą. Po wystygnięciu słoików chowamy je najlepiej od razu w ciemne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.07.2012 08:54
lubię
pawelek180844 05.05.2012 12:51
najlepsze do obiadów! :)
Izabela28 01.05.2012 13:15
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak