Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron Karoliny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszelki 250 gram
pieczarki 500 gram
cebula biała 4
sól do smaku
pieprz do smaku
sos pieczarkowy 1 (w paczce)
ser żółty 20 (w kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron Karoliny

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i przestudzony przełożyć na talerze. Cebulę umyć i obrać oraz pokroić w kostkę. Na patelni wlać olej i smażyć cebulę na złoty kolor. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Dodać do podsmażonej cebuli i jeszcze razem przez chwilę smażyć doprawiając solą i pieprzem do smaku. W garnku zrobić sos według przepisu na opakowaniu. Kiedy sos zagotuje się wlać go do patelni gdzie są pieczarki wraz z cebulą i przemieszać. Sporządzonym sosem polać makaron i na górę posypać potartym serem makaron (ser ścieramy na tarce jarzynowej na grubych oczkach).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 16.11.2012 17:12
mało mówiąca nazwa potrawy
KOBRA 20.06.2012 22:00
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak