Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kurczaka.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuk
musztarda 2 łyżka
sól do smaku
olej
ser topiony 4 (w plastrach)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kurczaka.

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka należy umyć, przekroić wzdłuż, posypać solą, pieprzem, papryką słodką w proszku, przyprawą gyros. Pierś przekładamy do miski, zalewamy trzema łyżkami oleju i wstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie pierś nakrywamy folią spożywcza i rozbijamy tłuczkiem do mięsa.
Krok 1 - Roladki z kurczaka. foto
2
Następnie pierś z kurczaka smarujemy musztardą i kładziemy ser topiony w plastrach (ja użyłam z szynką), który to ser składamy na 4 części.
Krok 2 - Roladki z kurczaka. foto
3
Pierś zwijamy w roladkę, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Zapiekamy w temp. 200 stopni przez ok. 25 minut.
Krok 3 - Roladki z kurczaka. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 16.03.2012 07:52
pycha
ziutula
ziutula 22.01.2012 18:18
dla mnie mięsko to musi być dobre...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak