Sposób przygotowania

CIASTO BIAŁE: Margarynę rozpuścić. Do osobnej miski włożyć biały ser. Następnie dodać cukier i zmiksować wszystko. Następnie dodać żółtka, mąkę ziemniaczaną i rozpuszczoną (letnią) margarynę. Wyłożyć na wysmarowaną masłem blachę i piec ok. 25 minut w 180 st.

CIASTO CZARNE: Margarynę, cukry, kakao i wodę dać do rondla i zagotować. Ostudzić. Następnie dać do tego 2 szklanki mąki i proszek do pieczenia. Dodać jajka i żółtko. Wszystko to zmiksować. Szybko wyciągnąć piekący się placek z piekarnika, wylać ciasto czarne na ciasto białe i włożyć znów do piekarnika na ok. 25 minut w 180 st. Po wyjęciu ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale smakoity
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    smakowity ten serniczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !