Sposób przygotowania

Spód: z podanych składników zagnieść ciasto i ułożyć na formie. Wstawić do lodówki na około 30 minut. W tym czasie przygotować ser. Masło rozpuścić w rondelku i lekko przestudzić. Ser zmielić w maszynce najlepiej dwa razy, dodać do niego żółtka i utrzeć na gładką masę (najlepiej robotem). Dodać cukier, cukier waniliowy, mąkę z proszkiem, grysik, rozpuszczone masło i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z serem. Tak przygotowaną masę wylać na wcześniej przygotowany spód. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 1 - 1,5 godziny. Podobno jeśli sernik pęknie podczas pieczenia znaczy, że wyszedł dobry. Tym razem nie pękł, ale i tak wydaje mi się smaczny.

Smacznego

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !