Sposób przygotowania

CIASTO: Na stolnicę przesiać mąkę, następnie dodać proszek do pieczenia. Później na mąkę dajemy cukier i cukier wanilinowy. Wszystko mieszamy, robimy rowek, dodajemy żółtka i jajko. Później dodajemy margarynę i to posiekać nożem. Na koniec dodać śmietanę i wyrobić ciasto. Połowę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy. NADZIENIE: Jabłka obrać ze skórki. Usunąć gniazda nasienne. Pokroić w mniejsze kawałki (kostkę). Później przygotować budyń w pół litry mleka jak podano na opakowaniu. Następnie jabłka ułożyć na cieście. Następnie zalać budyniem i przełożyć drugą częścią ciasta. Piec 45 minut w 180 st. Po wyjęciu ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !