Sposób przygotowania

Kurczaka przecinamy na pół i wyciągamy kości uwazając by nie uszkodzić skóry. Pieczarki zetrzeć na tarce, cebulkę pokroić w drobną kostkę i przesmażyc na oleju dodać pieczarki dusić do miękkości, dodać bułki tartej aby uzyskać dość gęstą konsystencję, doprawić solą i pieprzem. Kurczaka rozłożyć na to położyć farsz z pieczarek na jedną stronę położyć zurawine, zwijać jak roladę, posolić z wierzchu, zasznurować, włożyć do rękawa do pieczenia i piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić, pokroic w plastry.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Wspaniale smakują takie rolady.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ciekawe jak smakuje taki kurczak, jeszcze nigdy nie robiłam nadziewanego
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszna :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    świetne smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !