Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniaki z serową pastą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 250 g
ser lazur 1 op.
ser feta 1/2 op.
olej do smażenia
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki z serową pastą

Ser lazur i feta rozgnieść widelcem na grudkowatą masę, jeżeli za gęsta można dodać troszkę kwaśnej śmietany.
Boczniaki oczyścić, osuszyć i posypać pieprzem i bardzo delikatnie solą.
Boczniaki panierować w jajku i tartej bułce, usmażyć na rumiano.
Pomiędzy gorące kawałki grzybów wkładać po łyżce pasty serowej.
Podawać jako przystawkę ( porcja dla 4 osób) lub z pieczywem na kolację, wtedy starcza dla dwu osób.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 12.02.2012 10:00
Lubię boczniaki i sery.
Norgiusz 11.02.2012 08:26
ciekawe
IZABELA29 09.02.2012 08:32
jeszcze nidgy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak