Sposób przygotowania

Ser lazur i feta rozgnieść widelcem na grudkowatą masę, jeżeli za gęsta można dodać troszkę kwaśnej śmietany.
Boczniaki oczyścić, osuszyć i posypać pieprzem i bardzo delikatnie solą.
Boczniaki panierować w jajku i tartej bułce, usmażyć na rumiano.
Pomiędzy gorące kawałki grzybów wkładać po łyżce pasty serowej.
Podawać jako przystawkę ( porcja dla 4 osób) lub z pieczywem na kolację, wtedy starcza dla dwu osób.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jeszcze nidgy nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Lubię boczniaki i sery.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !