Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasolki szparagowej i sera

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa żółta 15 dag
fasolka szaragowa zielona 15 dag
pomidory 2 szt
cebula biała 2 szt
papryka 1 szt
ser żółty 10 dag
oliwa 2-3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasolki szparagowej i sera

Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki i pokroić na cząstki. Fasolkę umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Cebulę obrać i pokroić w krążki. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w słupki. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wszystkie składniki sałatki połączyć ze sobą, skropić oliwą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 19.06.2012 23:05
musi być smaczna
olkaaa 10.03.2012 08:58
chętnie spróbuję
olkaaa 10.03.2012 08:58
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak