Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane pastą z żółtek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
serek kremowy Turek 2 łyżki
bazylia świeża 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sałata 1-2 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane pastą z żółtek

Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać, przekroić na pół. Z jajek delikatnie wyjąć żółtka, 1 połówkę żółtka odłożyć, resztę pokruszyć do miseczki, dodać serek, szczypiorek, bazylię, musztardę, czosnek granulowany, szczyptę soli i pieprzu, zmiksować. Pastą napełnić połówki białek i ułożyć je na liściach sałaty. Po wierzchu posypać utartym na tarce pozostałym żółtkiem, ozdobić według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 03.01.2014 09:47
super przepis
czekoladka_m 26.11.2012 20:22
Ale ślicznie podane:):)
Iwusia 23.07.2012 22:14
śliczne, takie kolorowe a jakie smaczne :]
jozefinach 01.06.2012 18:16
Pyszności.
misia53 27.03.2012 21:08
jajka lubię na różne sposoby a te wyglądają ciekawie
caralajna 22.02.2012 08:02
ładnie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak