Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Oczyszczone filety śledziowe myjemy i osuszamy, a następnie dokładnie nacieramy zmiksowanymi (w mikserze lub moździerzu) przyprawami Prymat. Ryby smażymy na rozgrzanym oleju, pod koniec zlewamy olej, dodajemy plastry czosnku, siekaną dymkę oraz masło ziołowe i dusimy kilka minut. Roszponkę dokładnie myjemy i osączamy. Pomidory koktajlowe kroimy w cząstki, mango obieramy i kroimy w cieniutkie plastry, skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny, a następnie dodajemy czuszkę, imbir i marynujemy kilka minut. Gotowe filety podajemy z marynowanym mango, roszponką, pomidorami koktajlowymi, dekorujemy listkami świeżej kolendry i skrapiamy marynatą pozostałą z mango.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pierwszy raz wżyciu jadłem smażonego śledzia i muszę powiedzieć że świetne. Brakło mi aromatu wytrawnego wina z Francji, ale ogólnie bardzo smaczne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Monika168

    świetny
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    czy ja wiem
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    słabe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Genialnie- już widzę osoby oceniające na ,, słabe ,, jak robią śledzia z mango . Paranoja taki sposób oceniania potrawy. Muszę przyznać , że zaciekawiło mnie . Chetnej z mango używam do drobiu i serów - zestawienie mango ze śledziem jak dla mnie interesujace .
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    elegancko
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    to ja ocenię na bardzo słabo niech się babcia spina a dla mnie zestawienie mango ze śledziem beznadziejne a i samo zdjęcie już nie zachęca do konsumpcji

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !