Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser Nelsona

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiwi 4 szt
daktyle 5 szt
wiśniówka 2 łyżki
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1/2 op.
Biszkopty 12 szt
jajko 3 szt
mąka 2 łyżki
cukier puder 100 g
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sok pomarańczowy 2 (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: deser Nelsona

Usunąć z daktyli pestki, a miąższ posiekać, wymieszać z plasterkami kiwi i włożyć do lodówki. Na dnie żaroodpornego naczynia, wysmarowanego masłem ułożyć biszkopty, na nie owoce, polać sokiem powstałym z owoców. Żółtka utrzeć z cukrem na krem, wymieszać z pianą z białek, dodać mąkę i proszek do pieczenia, polać owoce. Piec 15 minut w 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.05.2012 11:55
Zgadzam się z przedmówcami.
ankaryba 22.05.2012 12:38
smaczny :-)
caralajna 22.01.2012 12:05
szkoda, że nie ma zdjęcia.. na pewno fajnie wygląda, i jest smaczne
malaczarna23 22.01.2012 09:49
super deser
Kamila/kami007 22.01.2012 00:18
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak