Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z maślaczków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 25 dkg
cebula 1 sztuka
śmietana 1/2 szklanki
szczypiorek 1 pęczek
mąka 1 łyżka
sól do smaku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z maślaczków

Grzyby umyć, osuszyć, obrać. Cebulę obrać, umyć, posiekać. Łyżkę oleju rozgrzać, zeszklić na nim cebulę, dodać grzyby, podsmażyć razem. Podlać szklanką wody, zagotować. Dusić na wolnym ogniu do miękkości. Szczypiorek posiekać, dodać do sosu. Sos doprawić solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać trochę wywaru, ponownie wymieszać. Wlać do sosu, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.06.2013 22:52
Uwielbiam grzybowe sosy.
Anna152 02.11.2012 19:07
swietny przepis
Kate131 11.10.2012 08:19
mniam
smakoszek 25.09.2012 23:20
pyszny
berys18 27.08.2012 12:59
pycha, maslaki to najsmaczniejsze grzyby na sos
Łukasz15 26.08.2012 19:53
Pyszny
Krystyna32 06.07.2012 10:05
extra
Seba 09.06.2012 09:47
mój ulubiony
Motorek 24.05.2012 08:51
smaczny
monika1968 12.05.2012 16:34
Pycha
barbara11561 23.04.2012 07:14
bardzo go lubię,ale mój organizm nie trawi grzybów:)
mela25 09.04.2012 07:47
niebo w gębie
IZABELA29 05.04.2012 09:42
gdy tylko jest sezon wybieram się na te grzybki do lasu
Ada-Gaba 16.03.2012 08:20
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak