Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem ze szpinaku z rzeżuchą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 30 dkg
cebula 1 szt
rosół drobiowy 5 szklanek
śmietana kremówka 1 szklanka
masło 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt
sok z cytryny 1 łyżka
cukier szczypta
sól
pieprz
rzeżucha 1 (posiekana)
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem ze szpinaku z rzeżuchą

W rondlu topimy masło i smażymy posiekaną cebulę,dodajemy mrożony szpinak i gotujemy chwilę na małym ogniu,dokładamy połowę rzeżuchy wlewamy rosół i doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 minut.Zdejmujemy z ognia miksujemy.Ponownie gotujemy przyprawiamy solą i pieprzem sokiem z cytryny i cukrem.Żółtka dodajemy do śmietany dokładnie mieszamy i wlewamy do zupy i podgrzewamy.Krem podajemy z ćwiartkami jajek na twardo posypany rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 31.08.2013 16:50
fantastyczna
angelika14 04.06.2012 12:47
takiej zupy jeszcze nie jadłam
Natalia40 03.05.2012 09:55
extra
Justyna Jussstiii 22.01.2012 11:06
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak