Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina z czerwoną kapustą i pomidorami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dkg
kapusta czerwona 80 dkg
pomidory 3 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
sól
pieprz
bazylia świeża 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina z czerwoną kapustą i pomidorami

Kapustę myjemy usuwamy głąb i szatkujemy.Pomidory sparzamy obieramy ze skórki i kroimy w kostkę,cebulę siekamy,czosnek przeciskamy przez praskę,mięso myjemy i osuszamy i kroimy je w plastry o grubości 1 centymetra,każdy plaster kroimy w paski.Na patelni rozgrzewamy oliwę obsmażamy mięso,wyjmujemy je i odkładamy,na tym samym tłuszczu szklimy cebulę i czosnek,dodajemy kapustę i pomidory skrapiamy sokiem z cytryny i dusimy około 5 minut.Do warzyw dodajemy obsmażone mięso doprawiamy solą pieprzem i mieszamy.Dusimy do miękkości mięsa i warzyw.Przed podaniem posypujemy bazylią.Podajemy z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 31.08.2013 16:50
Bardzo dobra potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak