Sposób przygotowania

Kapustę myjemy usuwamy głąb i szatkujemy.Pomidory sparzamy obieramy ze skórki i kroimy w kostkę,cebulę siekamy,czosnek przeciskamy przez praskę,mięso myjemy i osuszamy i kroimy je w plastry o grubości 1 centymetra,każdy plaster kroimy w paski.Na patelni rozgrzewamy oliwę obsmażamy mięso,wyjmujemy je i odkładamy,na tym samym tłuszczu szklimy cebulę i czosnek,dodajemy kapustę i pomidory skrapiamy sokiem z cytryny i dusimy około 5 minut.Do warzyw dodajemy obsmażone mięso doprawiamy solą pieprzem i mieszamy.Dusimy do miękkości mięsa i warzyw.Przed podaniem posypujemy bazylią.Podajemy z ziemniakami lub pieczywem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Bardzo dobra potrawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !