Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka sałatka z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
pomidor 1
ogórek 1
jogurt grecki 4 łyżki
szczypiorek
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka sałatka z ryżem

W garnku nastawiamy ok 1 litr wody, dodajemy 1 łyżeczkę soli i czekamy aż się zagotuje - na to wsypujemy szklanke ryżu i gotujemy go do miękkości (ok 15 miniut), ale nie może się rozgotować. Po ugotowaniu przelewamy go zimną wodą. Pomidora kroimy w kostkę, ogórka również razem ze skórką kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Do warzyw dodajemy ryż oraz jogurt grecki - doprawiamy so.ą i pieprzem i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 09.06.2012 07:57
ciekawa jestem smaku
staropolanka5 21.01.2012 23:56
może byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak