Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa z likierem czekoladowym i bitą śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
LIKIER CZEKOLADOWY 25 ml
śmietana 30%
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa z likierem czekoladowym i bitą śmietaną

Kawę rozpuszczalną zalać gorącą, przegotowaną wodą lecz nie wrzątkiem. Wody powinno być tyle żeby do szklaneczki zmieścił się jeszcze likier i śmietana. Do kawy dolać likier i wymieszać go z kawą. Ubić śmietanę i położyć ją łyżeczką na wierzch kawy, zrobić to ostrożnie żeby nie wymieszała się z kawą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 12.06.2013 09:38
Taka kawa stawia na nogi :)
caralajna 17.04.2013 17:56
świetna, lubię kawę z alkoholem
Rafał10 29.08.2012 17:00
PYCHOTA!!!
Kas2 23.06.2012 11:30
ale ona musi być pyszna!
Gosia20 21.06.2012 09:18
mmm świetne
Grażyna13 16.06.2012 16:10
Pycha :)
olkaaa 29.05.2012 08:21
super
Ania67 24.04.2012 15:13
extra
jogobella231
jogobella231 23.04.2012 20:29
pycha
Ada-Gaba 15.03.2012 12:23
baaardzo dobra
Nalesnik 25.02.2012 13:48
pyszna
Wacław 08.02.2012 10:33
fajny pomysł na kawę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak