Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz czosnkowy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 4 łyżki
kurczak posiekany 90 dkg
pieczarki 25 dkg
szalotki 16 szt
czosnek rozgnieciony 6 ząbków
mąka pszenna 1 łyżka
wino białe 250 ml
wywar drobiowy 250 ml
sól
pieprz
fasola 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz czosnkowy

W naczyniu żaroodpornym rozgrzewamy olej i smażymy na nim kurczaka aż zbrązowieje,następnie mięso wyjmujemy łyżką cedzakową i odkładamy.Na tłuszcz wrzucamy pieczarki pokrojone w plasterki,szalotki i czosnek i smażymy 4 minuty,dodajemy kurczaka i posypujemy mąką i smażymy następne 2 minuty,wlewamy wino i wywar i doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając na koniec doprawiamy solą i pieprzem.Fasolę odcedzamy i dodajemy do mięsa.Naczynie przykrywamy i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak