Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczna krówka

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 5 opak
delicje 2 opak
masa
margaryny 20 dag
mleko 3/4 szkl
cukru 1/3 szkl
cukier waniliowy 1 szt
mleka w proszku 400 gram
kajmak 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczna krówka

1. Margarynę zagotować z cukrami oraz zwykłym mlekiem. Zdjąć z ognia, dodać mleko w proszku, dobrze wymieszać.Na blasze o wym. 20x25cm wyłożyć herbatniki, jeden przy drugim. Na ciastka wylać poowę masy mlecznej, ułożyć kolejną warstwę herbatników, rozsmarować masę kajmakową, położyć herbatniki, wyłożyć resztę masy mlecznej, ułożyć delicje. Ciasto dobrze schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 23.10.2013 23:12
ale fantastyczny przepis i jakie piękne ciacho
gacopierz23 06.02.2013 21:00
elegancki kapelusik
BeataJ 25.12.2012 23:16
bomba kaloryczna, szybka i prosta w sam raz na święta :)
Renata22 25.12.2012 21:41
musi być pyszne;)
Kasia36 25.10.2012 19:53
ciekawe czy też tak smakuje jak super wygląda :)
reniatka 13.08.2012 10:13
odlotowe mniam
Twister 03.08.2012 12:54
fajnie wygląda :]
Maniek2 26.07.2012 20:19
musi być pyszne mniam
jeanette_v 03.05.2012 09:08
Super!.
Agiatis 18.03.2012 09:58
te delicje na wierzchu - mm pyszna sprawa;)
paula99926 13.02.2012 18:10
ale apetycznie wygląda
1j1o1l1a1 22.01.2012 00:59
w kapelusikach:) apetyczne...
JUSTYNA61 21.01.2012 22:25
szybko,prosto i smacznie
caralajna 21.01.2012 21:44
jak dla mnie BOMBA! :)
Monika111 21.01.2012 20:34
Pyszne słodkości! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak