Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki smażone na patelni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
słonina 20 dkg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki smażone na patelni

Słoninę pokroić w kostkę, włożyć na patelnię i wytopić. Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i pokroic na cienkie talarki. Skwarki zebrać i na powstały smalec wylożyć ziemniaki i smażyć co jakiś czas mieszając do miękkości(około 20 minut), doprawić solą, pieprzem, dodać wytopione skwarki, podawać z maślanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 15.04.2013 21:37
Też tak czasem robię
Ewelina38 20.01.2013 20:58
takie ziemniaczki to prawdziwy rarytasik....
malaczarna23 05.04.2012 10:03
smaczne
teresa18 11.03.2012 09:03
doskonałe
Wafelek2601 27.02.2012 21:32
smaczne
gacopierz23 02.02.2012 00:11
kaloryczne ale smaczne
kuklik 31.01.2012 16:17
moje ulubione
monika141 28.01.2012 20:12
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak