Sposób przygotowania

Słoninę pokroić w kostkę, włożyć na patelnię i wytopić. Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć i pokroic na cienkie talarki. Skwarki zebrać i na powstały smalec wylożyć ziemniaki i smażyć co jakiś czas mieszając do miękkości(około 20 minut), doprawić solą, pieprzem, dodać wytopione skwarki, podawać z maślanką.

Komentarze

  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pychota
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    kaloryczne ale smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    doskonałe
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takie ziemniaczki to prawdziwy rarytasik....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Też tak czasem robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !