Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka rozbijamy na płasko.Do malaksera wrzucamy listki bazylii i orzechy i dokładnie miksujemy,następnie mieszamy z czosnkiem,solą i pieprzem. Taką masą smarujemy piersi z kurczaka i ciasno zwijamy płaty mięsa.Owijamy folią aluminiową.W dużym rondlu doprowadzamy do wrzenia lekko osoloną wodę i gotujemy makaron al dente.Mięso układamy w naczyniu do gotowania na parze i gotujemy 10 minut.W tym czasie kroimy pomidory w kostkę.Odcedzamy makaron i przekładamy do rondla dodajemy sok z cytryny oliwę pomidory,kapary i oliwki i podgrzewamy.Mięso wyjmujemy kroimy w plastry układamy na makaronie i podajemy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !