Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winna galaretka deserowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1 szklanka
maliny świeże 1 szklanka
wino półsłodkie 1 litr
bita śmietana
biszkopty podłużne 12 szt
galaretka owoce leśne 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Winna galaretka deserowa

Wino podgrzewamy na wolnym ogniu i cały czas mieszamy. Podgrzewamy do tego stopnia aby wino było bardzo ciepłe ale nie może się zagotować. Gorącym winem zalewamy galaretki i mieszamy do czasu ich rozpuszczenia. Kiedy galaretka wystygnie i zaczyna tężec wsypujemy do niej jagody oraz maliny po czym dokładnie mieszamy. Galaretkę rozlewamy do 12 pucharków i do kazdego wkładamy po 1 biszkopcie, który zastygnie w galaretce. Przed podaniem zimnego deseru winnego dekorujemy go bitą śmietaną z areozolu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak