Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus truskawkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 35 dkg
białko 2 szt
cukier puder 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
serek mascarpone 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Mus truskawkowy

Żelatynę namaczamy w 0,5 szklanki letniej wody, aby napęczniała. Truskawki myjemy,obieramy z szypułek i osączamy z wody. Miksujemy je z serem mascarpone i namoczoną żelatyną.Dwa białka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą pianę, po czym dodajemy do zmiksowanych składników i jeszcze raz wszystko miksujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak