Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wino jabłkowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2.5 kg
woda 3 l
cukier 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wino jabłkowe

Jabłka myjemy. Przekrawamy na pół i wyjmujemy pestki (nie obieramy). Następnie zalewamy je wodą i pozostawiamy na ok. 24 godziny. Po tym czasie wyciskamy jabłka oddzielając od nich sok, który wlewamy do butelek dodając rozrobiony cukier i drożdże.Butelkę zatykamy korkiem z rurką do fermentacji. Po 5 tygodniach zlewamy wino dobrze je filtrując i wlewamy do butelek. Podajemy dobrze schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 24.01.2012 13:49
ja kupowa?am niedawno w Euro Sklepie,i pyszne winko
SmacznaPyza 21.01.2012 18:24
gdzie kupić takie drożdże?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak