Sposób przygotowania

Do wody dodać cukier i drożdże oraz łyżkę mąki. Wymieszać, odstawić na 10 minut. Następnie pracujące drożdże wlać do mąki, dodać sól, 1 jajko, oregano i stopione masło. Wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 10 minut. Ponownie zagnieść. Na oleju przysmażyć posiekaną cebulę, pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę i paprykę. Dodać roztarty czosnek, przyprawić przyprawą do kebaba i ostrą papryką. Przestudzić. Dodać natkę. Ciasto rozwałkować, kubkiem wyciąć parzystą liczbę krążków. Na połowie krążków ułożyć po porcji nadzienia. Przykryć resztą krążków. Zalepić brzegi, formując okrągłe bułeczki. Ułożyć na blasze przykrytej pergaminem. Posmarować drugim rozkłóconym jajkiem, posypać przyprawą do kebaba. Piec w temp. 190 stopni ok. 25 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !