Sposób przygotowania

Do każdego kieliszka wsypać łyżeczkę cukru. Nóżkę kieliszka owinąć szmatką i tak długo obracać kieliszek nad ogniem, aż cukier się skarmelizuje. Kawę wsypać do termosu, zalać wrzątkiem. Zakręcić, zaparzać 5 minut. Rozlać do kieliszków z karmelem. Do każdego dodać 25 ml whiskey. Śmietankę kremówkę ubić z odrobiną cukru pudru. Kawę przykryć czapą bitej śmietany.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jakiego kształtu i wielkości te kieliszki? a tak w ogóle to i tak szkoda kieliszków bo nad ogniem popękają....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki: http://tarascobar.blox.pl/resource/g_irish_coffee.jpg
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    nigdy się z taka nie spotkałem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !