Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada z chili na gorąco

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 250 ml
czekolada deserowa 15 dag
cukier czubata łyżka
mąka kukurydziana 1 łyżeczka
sproszkowane chili 1 łyżeczka
kremówka 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada z chili na gorąco

Do rondelka wlać mleko i śmietankę. Dodać cukier, drobno połamaną czekoladę i mąkę. Rondel ustawić na małym ogniu. Całość podgrzewać, ubijając mątewką do czasu, aż powstanie gęsty napój. Dodać chili i jeszcze chwilę ogrzewać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 06.03.2012 17:53
wcześniej nie wiedziałam, że dodaje się mąki kukurydzianej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak