Sposób przygotowania

BISZKOPT:
5 jaj,
czubata szkl. mąki,
szkl. cukru,
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia.

MASA:
670 ml mleka,
70 g mąki ziemniaczanej,
2 1/2 łyżki cukru,
70g białej czekolady \"Milki\",
17 dag margaryny,
10 dag cukru pudru.

POLEWA:
14 dag mlecznej czekolady \"Milki\",
3 łyżki mleka,
2 1/2 łyżki cukru,
10 dag margaryny.

1. Białka ubić z cukrem. Dodawać na przemian po jednym żółtku i po troszce mąki. Dodać proszek do pieczenia. Piec 20 min w temp. 180st. Ostudzić i przekroić.
2. W 100 ml mleka rozrobić mąkę z cukrem. Do reszty mleka dodać czekoladę, zagotować. Ugotować budyń, ostudzić. Margarynę utrzeć z pudrem, dodawać po łyżce budyniu.
3. Składniki polewy połączyć, rozpuścić i przestudzić.
4. Pierwszy blat ciasta posmarować połową kremu, schładzać 10 min. Następnie polać połową polewy, przykryć drugim blatem ciasta, wyłożyć resztę kremu i ponownie schładzać 10 min. Polać resztą polewy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowicie wygląda:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    ja jeszcze się nie spotkałam z takim ciastem, a chętnie bym skosztowała bo wygląda przepysznie!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    Milkowo ;)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne ciasta robisz
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniałe :]
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    wspaniałe ciasto, a Milka to moja ulubiona czekolada :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !