Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Milka

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
masa
Polewa:

Przepis i sposób przygotowania na: Milka

BISZKOPT:
5 jaj,
czubata szkl. mąki,
szkl. cukru,
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia.

MASA:
670 ml mleka,
70 g mąki ziemniaczanej,
2 1/2 łyżki cukru,
70g białej czekolady \"Milki\",
17 dag margaryny,
10 dag cukru pudru.

POLEWA:
14 dag mlecznej czekolady \"Milki\",
3 łyżki mleka,
2 1/2 łyżki cukru,
10 dag margaryny.

1. Białka ubić z cukrem. Dodawać na przemian po jednym żółtku i po troszce mąki. Dodać proszek do pieczenia. Piec 20 min w temp. 180st. Ostudzić i przekroić.
2. W 100 ml mleka rozrobić mąkę z cukrem. Do reszty mleka dodać czekoladę, zagotować. Ugotować budyń, ostudzić. Margarynę utrzeć z pudrem, dodawać po łyżce budyniu.
3. Składniki polewy połączyć, rozpuścić i przestudzić.
4. Pierwszy blat ciasta posmarować połową kremu, schładzać 10 min. Następnie polać połową polewy, przykryć drugim blatem ciasta, wyłożyć resztę kremu i ponownie schładzać 10 min. Polać resztą polewy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.10.2013 22:35
wygląda super!
Ewelina38 04.10.2013 20:47
wspaniałe ciasto, a Milka to moja ulubiona czekolada :)
Iwusia 06.09.2013 23:32
wspaniałe :]
caralajna 17.03.2013 06:56
fajne ciasta robisz
Renata22 16.11.2012 22:54
Milkowo ;)
daria2911 18.06.2012 18:47
smacznie wygląda
caralajna 21.01.2012 23:09
mniam
Ewaaa 21.01.2012 20:13
ja jeszcze się nie spotkałam z takim ciastem, a chętnie bym skosztowała bo wygląda przepysznie!
1j1o1l1a1 21.01.2012 17:41
smakowicie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak